LISTEN

Sabtu, 3 September 2011

Selamat Hari Raya ♥ ♥♥ ♥


dan lagi time neh masa kitorang nkk
g beraya dgan kawan2 masing2 haha..



 eh2?? sape lak ney??
haha.. ney la si comel saya.. sibuk je 
nk bergambar..



peace no war!
dan lagi la sempat beraya dgan dia..
sgat sweet.. thnks coz make me hapyyy..


Jumaat, 19 Ogos 2011

aDA aPA pADA cINTA

Jangan tertarik kepada seseorang karena wajahnya tampak karena kecantikan dapat menyesatkan. Jangan juga tertarik pada kekayaannya karena kekayaan dapat dimusnahkan. Tertarik pada seseorang yang dapat membuat Anda tersenyum, karena hanya senyum yang dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah. Harap Anda menemukan seseorang seperti itu..

Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu lain terbuka. Tapi sering kali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang terbuka bagi kita...

 Cinta dimulai dengan senyuman, tumbuh dengan ciuman dan berakhir dengan sebuah titik air mata...

Memang benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi juga benar bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Selasa, 5 Julai 2011

Aneh betul la.. apa ada pa dya...

apa ada pada dy...
sampai sekarang aku xdapat lupakan dya...
aku cuba lupa.. tp x boleh
perasaan tu xkan hilang..
nk buang sangat.. untuk kebahagiaan dya..
tapi xboleh..
aku harap tuhan dapat beri petunjuk kepada aku..
i'm still loving him..
always and forever..

Isnin, 16 Mei 2011

MAK! Selamat Hari Ibu......

this is my mom..
i love u mak!! sayang sangat!
semoga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki
sayang mak!



n selamat harii ibu kepada semua ibu2 di seluruh dunia..
jasa dan budi baik ibu yang telah melahirkan kami
dan mendidik kami
akan diblas dengan kebaikan ilahi..
aminnnnnn


thanks~~

Alhamdulillah result last semester aku

Syukur alhamdulillah 
result aku semua lulus...
terima kasih kepda ilahi .. 

terima kasih kepda semua lecturer 
syang semua lecturer saya..
love u all..

lepas ney hantaq je mana2 ada keja 
kosong k!
usaha selagi xdapat hantar je!
x sabar nak keje..
admin corner!~~~wink~~



lama kan x update blog kesayangan aku..
thanks for reading 
good night!

Rabu, 27 April 2011

don't disturb!

jangan la ganggu aku lagi !
to Nor H*****!
aku harap ko baca blog aku k!
dah ko slalu snggah sangat kan
lpas tu kao komen mcm2
n satu lagi jangan ganggu aku n kawan aku
ko dah decidek ri tu aku n a***** bukan kawan ko lagi kan
cemburu!
wat apa ko nak cemburu!
so what the hell?
xpayah la nk sindir2 ok!
ko kan tak setaraf dengan kami 
jadi xpayah la nk tujuk baik ok
setelah lama ko tak kontak sekaran
bawu kontak
text 
xpayah!
aku n A***** A***** dah
decide!
so tolong terima kenyataan!



;hope understand;

tak dak tajuk!!!

Hey ney satu lagi perangai manusia!
blog aku suka hati aku la nak uat apa pon!
nama pon masing2 ada blog kan!
aku nk letak gambaq ke ape ke suka hati aku la!

cuma perangai hang tu yg tak pernah nk ok tentang orang!
selalu ja x puas hati!
ada aku kisah hg nk buat apa? kata kat aku? mmbr aku?
so what!!!?
kalo brani mai la dpan2!
patoot la owg dok hentam hg!
prasan famous!
grand sangat ka hg tuh! f***!
kalau boleh satu dunia ang nk bgtaw owg!
oh aku lupa hg kan lahir kat oversea btul la kan! hahaha
aku benci orang yang bitch mcm hg!!!!!!
go away bitch p men2 jauh2!!!
jangan kaco hidup orang!!
menyemak!!
kalo x suka xpayah la jenguk blog aku ok!!!

go away from me ok bitch!


-harap maklum-

Selasa, 26 April 2011

1 Paper to go!


-LOVE THIS SUBJECT-

28 APRIL 2011
2.30 PM-4.30PM

Wait for me ok..
sekarang kita lex lu~ ~
layan movie puas2
like!

Thanks to Pn. Aniza Binti Dahari

Isnin, 25 April 2011

Mood Katy Perry I love her very muchhhhhh!!! love her ♥ ♥

 perghh! she's so gorgeous...

wif her loving husband Russel Brand  
♥ so romantic~
loving couple
match!


~classical~ ^_^


malam ney layan My GurlZ
setelah penat menjawab exam memerah otak ku 2 paper hari ney hohoxx
rasa letih sangat
n layan lagu katy perry yang xpernah jemu2

teenage dream
i kissed a girl 
damn
last friday night
E.T
peacock
if we ever meet again
firework
Hot N Cold
waking up in vegas
simple
use your love
california
thinking of you...

ooohhh sangat besh!
try la!

xoxo
saat menghilangkan kebosanan
thanks ^_^







Rabu, 20 April 2011

perghhhhhh laju mak aih shorthand and trengkas yang aku kena amik besok!! P3803

PERGH!!

harap aku boleh mengguris and baca balik sok aminnn
aku baru dengaq tape ney mak ai laju bebenor nye..
aku takot..
doakan aku..
hope aku boleh buat ..
aku buat shorthand laju gila aku xleh nk guris semua banyak yg lompong r..
gila...
ya tuhan bantlah aku.. aminnn

Jumaat, 15 April 2011

Kata-kata Hikmah dan peransang untuk dikongsi bersama..

  • Jangan berputus-asa kerana biasanya anak kunci terakhirlah yang dapat membuka kunci.
  • Kemahuan yang tinggi akan mengubah persepsi seseorang terhadap sesuatu sehingga yang mustahil pun boleh terjadi.
  • Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan.
  • Jangan takut dan segan untuk setiap tindakan yang anda lakukan.Seluruh kehidupan adalah satu ujian.
  • Orang yang berjaya ialah orang yang melakukan tindakan yang tidak mampu diimaginasikan oleh orang lain, malah tidak mampu dilakukan oleh orang besar sekalipun.
  • Sebelum mencela pasangan hidupmu, bayangkan mereka yang masih menghiba untuk dikurnia jodoh.
  • Manusia yang berjaya akan memperolehi keuntungan daripada kesilapannya, dan mencuba lagi dengan cara yang lain.

  • Berani Berkorban dan Berubah, Kejayaan adalah Ganjarannya

  • Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.




Tetiba teringat Office JPN (Praktikal)

Assalamualaikum dan selamat pagi 
tetibe je rase rindu mereka semua,
entah
dulu masa training kat sana,
rasa jemu lak kadang-kadang.
tp banyak la pengalaman yg aku dapat time aku spend masa kat situ
thanks a lot staff and leader/boss aku 
tu Encik Zawawi Zakaria
yang segak2 tuh! tp dah kawin la anak dya comel2
cerdik!
rindu tempat duduk aku, rindu staff kat sektor aku
rindu semua
yang baik sangat dengan aku,
banyak sangat tolong aku,
boss lak ajar aku uat kelim, jadi urusetia pengarah,
handle majlis, kemas2 bilik dya yg aku paling suka!
x la bersepah sangat bilik dya, dya orang yg tidy!
kadang2 tu semak la jugak dengan mulut orang new mana
boleh tutup kan!
apa2 pon dah lepas
n still jadi kenangan sampai bila2..
yang paling aku rindu dekat kakak aku dua orang ney
kak zila n kak shima
sayang kakak berdua!
sayang ketat2!
love both of you..

 urghhhhh!! wajah aku yang stress dengan ucapan ******** yang sangat
panjang..
2 jam kot kena berdiri dengaq leteran dya
huh!


grrrrr~~ nampak sikit ja muka aku ne
maklumlah masa tu segan sikit dengan kamera neh! haha!

yang tgh tu yati praktikal satu tempat dengan aku,
yang pakai tudung purple depan ney bahiyah, then selendang hitam
tuh sarah, then tudung purple lagi sorang tu atas aku
hajar umaidatul.
yang ney semua wajah praktikal di perlis anak jati
perlis haha! kita orang satu kelas!


kawan2 praktikal kami bersama selama 5 bulan lebih~




sweet memories.... love u alll and i will always miss u all
anyway thaks for reading ^_^








Mish himm....


miss him... my beloved
malam ney dia dah bertolak balik dari Subang Jaya Selangor ke Perlis
kul 10.30 malam ney dya bertolak
hope u sampai dengan selamat
dah nk dekat tiga bulan ta jumpa
miss sangat2
huhuh.. sayang sangat2



your lovely,

Mieyza


15/04/2011 at 8.30 a.m

Salam semua...
pagi ney rasa semangat yang teramat sangat nak g ke kelas
bangun cm besa la kelas kul 9
nk g mengguris pagi ney hohohoyey!
sempat lagi snap..

smile please... ahhah
nk pose pun susah aih!
ala depan webcam je kan lantak aku la kan
bajet nye alamak matric card x nmpak la kan
lpas ney simpan la kad tu baik2 na!

Khamis, 14 April 2011

B***! B*****!!! **** *****!!!






Nak Berangan Kejap Boleh x???

hai semue.. selamt tgh hari kan sekarang pukul 1 lebih kan?
nak berangan sekejap boleh x?
huhu.. mmg la setiap orang punya angan2 kan!

ha ney la umah idaman aku.. 
hahha.. kecik kan? simple ja tp selesa
bagi aku aku nak umah yg mcm ney wlaupun kecik tapi elegan n mewah kan?

so sweet  ♥♥

lagi pun aku takot dok umah besaq2 ne!
haha itulah kenyataannya~!

 yg ney plak set kamar tidur idaman aku! hehe berangan sat no?
purple kan warna kegemaran aku lah tuh!
sangat comel lagi.. tapi ney time aku solo
la kan tido blik mcm ne! kalau dah bekeluarga mcm yg kt bawah
ney la almaklumlah dh kawin kan! hahha
berangan la kau ney! lambat lagi la!

kamar bila dah kawen hah! fuh! t dah kawin mintak suami
cari kan rumah n design kan bilik mcm ne k! haha
purple bawu romantik! buwekkk berangan!

ha yang ne plak set ruang tamu la 
ceh berangan nk ruang tamu macm ney keje la dulu kan !
t suruh laki ko yg design mcm ne x payah pakai duit ko kan
haha! terbaik! i luv it simple n confortable!

amacam set wardrobe ney!?
look nice and elegan kan..
sangat cantik....

i stop at this sharing my dream 
next we story again..
papai...

Oh Honey!!

Assalamualaikum dan selamat malam semua...
malam?? tgh malam..
malam ney sangat borink skali.. 
study?? dah siket tadi.. tp menguap je time nak mengguris.. hik2
sowy.. lah kengkawan saye ne kadang2 xpandai nk bercerita haha..
hmmmm rasa malas lak nk study mnggu dapn
nak exam baru nak kelam kabut kan! ting tong betul lah ko ney~ laalla
masih boleh relax lagi kan!
ingat ko dah last sem kau nk keje kan lpas ney so ko kene 
tingkatkan pointer ko supaya dapat yg tebaik k!

sunyi sepi je kat aras asrama aku ne! 
mana x nye ramai kengkawan yang tak da final sem 
kos jabatan JRV dah caw~~
uaaaaaaa... tinggal la kami je dua, tiga , empat bilik aras ney kan..
x sabar nak balik!!
yap sok nak balik kampung!

hasil gurisan aku pada malam ney


 -inilah wajah aku semasa tiada solekan-
beza dan mmg berbeza hahahhha!






ok lah kengkawan dah lewat ney aku pun
dah nk tdo ney selamat malam semua..
thank you for reading this part..
hohohoho
good night!

Rabu, 13 April 2011

ape kene la ko ne

assalamualaikum semua...
i'm Nurul Famiza Binti Azali
pelajar Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin
program Diploma Sains Kesetiausahaan

saja perkenal kan diri heheh
kenape dengan ko ne?
alamak aku bowink r..
study!!!!
exam minggu dpan je 21/04/2011
tamat exam 28/04/2011

emmmm lpas ney ko akan tinggalkan poli ney dan
kawan2 serta pensyarah yang tersayang..
hope lepas ney tuhan tnjukkan kemana lah arah tujuan aku study?? or kerja??
emm harap2 aku dapat uat yang terbaik lah! 



Pasti rindu kan pakaian ney!!

Of course rindu my roomate bff Nornazera Binti Abdul Razak
hari2 dengan dia p mana pon senang sangat..
sama2 tolong.. sama2 teman.. sama2 kongsi..
only she and me will understand k..

Thevarani and me!!!

hahh gediks! dalam tandas pon snap woo..!
kenangan kan di ptss.


Fuh....................... Lega~~~~ Banyak

Lapang dada Ya Allah... 
apabila aku mendengar khabar gembira tadi... 
bahawasanya..
subjek yang aku paling geruni boleh menggunakan
kamus semasa peperiksaan...
kira boleh bawak kamus la.. 
fuhhhhhhh lega~!!!

KO KENA BANYAK STUDY!!
JANGAN MALAS!! 
INSYAALLAH PASTI BOLEH PUNYA!!!
INSYAALLAH....


Tapi aku harap sangat agar lulus dalam semua mata pelajaran!
cayok!!! ko boleh punya....
insyaallahh...
ko bleh!!

Note Taking plak stay kekal dengan 2 petikan speed 
satu BM dan satu BI..
BM aku xgerun sangat tadi uat latihan pon dapat 61!
ok la tu kan..cukup2 makan.. hahah!! 
yang BI tu la aku kena banyak practise..
aku x nak r*****!!
Tuhan Tolong lah aku!!
bukakanlah minda aku!
Aminnnnn..


aku akan rindu saat ney...
baju koprat ney???? of course la windu sangat nanti...
best sangat study kat cni..
time kasih semua lecturer!


Selasa, 12 April 2011

"Snap, Snap Dan Snap Lagi"



 


Assalamualaikum semua...
ney la gambar time kami membuat final projek keusahawanan..
tp sempat lagi snap kan kat luar dewan 
sambil menikmati udara yang segar rasa macm kat oversea kat atas bukit 
hehehehhe... 

gediks punya gambar..
 



yang ney lagi satu... 
sambil menunggu turn untuk present snap lah dulu!
nazera, yanna, thevi and me!!!
kenangan yang tak dapat dilupakn.. 
semoga kawan2 belajar dengan bersungguh2 lpas ney k..
 
 time ney deorang curi gambar aku tgh baiki tudung..
huhuhu... mmg xpatut... thevi punye kerje la ney...
sampai xperasan
dy curi gambar... huh!
 
 




Khamis, 24 Mac 2011

MY Love No. two..

video

ni la video yang aku dengar dan tonton setiap masa..
tidak jemu lah! coz I love the Katty Perry..
She sweet n cute beautiful..
suaranya unik!!!

Nak Bagi Info untuk pasangan yang bercinta lah yee..

KENAPA LELAKI MUDAH BOSAN !!


1)  Meminta - minta
Sifat wanita yang meminta - minta membuat jejaka menjadi rimas dengan tingkah laku si wanita.
sifat lelaki sememangnya ialah tidak suka meminta malah lebih senang untuk membiarkan sahaja sesuatu perkara itu terjadi dari melayan kehendak si wanita.

2)  Bersikap Dingin
sikap ini sememangnya akan menjengkelkan lelaki. 
Malah kadangkala si gadis suka melepskan kemarahan dengan menunjukkan sifat dingin dengan 
tidak menentu kepada BF nya..
jangan lah teruskan sikap sebegini (gadis)
kerana ia akan memburukkan lagi keadaan..

Teman Oh Teman !!!

Ena! hujung minggu ney mai r umah aku! coz aku xley g umah ang huhu!
wey aku rindu saat ney la... dila, ena aku n tirah..
bila kita nak mandi manda cmney g wey..
hampa sibuk ....



time ney lah paling best kita enjoy sehari suntuk.. 
wakaakakka.. thanks dila coz belanja kami makan laksa yang paling best di 
tasik Melati.. hoho..
sayang hampa semua..


miss u tirah...
kita jumpa hujung bulan 4 nah lepas ney kita enjoy taw yang..
u LI i lak mungkin dah habis belajar
n dah berangan2 nk keje..
ceeeewwwwaaaaahh!!



Rabu, 23 Mac 2011

Rindu sangat-sangat pada si dia.... b... balek la... huhu..

b....... balek la... ma rindu... rindu sangat dah nak masuk
tiga bulan dah kita tak jumpa.. rindu sangat...
walau kita berjauhan tp tetap layanan pa sama mcm dulu kini ... selamanya??? tak tahu lah..
lagi sebulan lagi aku perlu tunggu.. 3 bulan???
argghhhh!! nak diikutkan benci nak menunggunya..
dmi sayang aku sanggup..
cinta itu indah..
walau sesetengah menggapnya remeh..
mmg semua cinta nak bersatu..
tp lau xda jodoh tima ja la aishhh!!!
sesiapa yang bercinta sahaja yang merasainya.. betapa indahnya cinta..
dan bulan 6 ney... xsabar menantikan saat itu..
genap lah 4 tahun kami menjalinkan hubungan percintaan ..
indahnya..............  mmmmmwwwaaahhh cayang!!!
ney la boyfriend aku.... Asfarisham Bin Johar
x hensem tapi sangat cute.. 
love u sayang..

Sabtu, 19 Mac 2011

sehari bersama seabad terasa....

semalam kami telah pergi ke perit ke rumah anak yatim...
setibanya aku di sana melihat mereka sudah tidak tahan lagi sedih yang tersangat2..
aq tidak tahan melihat keadaan mereka sedih yang tersangat2 tp aku tahan sahaja..
nmpak biasa kan.. padahal dalam hati aku menangis..
kasihan melihat mereka..
tahniah juga kepada pengarah dan penolong projek serta ajk serta pensyarah2..
love u lll.... rakan seperjuangan...
tibanya detik perpisahan... aku tidak tahan lagi sebak yang tersangat2 melihat tangisan anak2 yatim yang masih kecil dan memerlukan bimbingan dan kasih sayang untk mencpai cita2 mereka...
adikkkk......... semoga adik2 semua berjaya dengan cita2 masing...
adik suhaimi bertanya.. napa akak nangis. dya turut mengalirkan air mata..
aku menjawab: akak tak tahan dik..
adik berkata : adik taw akak sedih sbb xdapt mai sini balik kan...
aku menjawab : akak janji t akak dah berjaya dah ada duit yang banyak akak mai sini jenguk adik2 semua..
dya berkata : akak belajar rajin2 na... jangan lupa kami di sini..
aku menjawab.. x  kak xkan lupa.. t kak mai g na..
adik berkata : kak jngan nangis g na...
kami sayang kakak2 semua...
aku sudah tidak tahan lagi.. kawan2 semua bersalaman dan memohon maaf dengan kesilapan masing2..
sayang kawan2 semua...
harap lepas ney hubungan kita tidak akan terputtus...

Selasa, 15 Februari 2011

No Kelaz!!

ishhhhhhhhh
lau aku taw aku balek ptg isnin tu hari ney bawu aku balek mai sini balek..
huissshhhh
seharian xda kelas..
hari ney tawaf satu novel lagi..
MASIH ADA CINTA

Khamis, 27 Januari 2011

anak-anak buah aku..


Ok ini anak buah ako yang bongsu.. tapi anak abang aku yang sulong la.. anak yang kelima..
comel kan? 
nomel gila..
ako sayang dya..
wish u growth quickly.. hehhe
mmmuuaahhh..
cayang sangat...


ha! ne abang dya pulak.. yang ney anak abang aku yang sulong..
anak yang keempat...
hehe.. nakal sikit..


ha ne plak anak abang aku yang nombor dua...
yang ne la yang suka belasah orang ..
kaki gadoh la ney..
tengok la tangan and body dya.. hahha
ako pon rajin kena belasah dengan budak ney..
dya la yang paling rapat dengan ako...


ha ne la anak buah aku dari abang aku yg sulong..
ops cuma kurang sorang je..
yg nombor dua..
x pe len kali leh letak kan..;-)




hari ini 27/01/2011

perghhhhhhh!!!!!   MIEYZA!!!! assignment ko ada la time 
cuti ne!!! so ko x belh nak enjoy lbih2 ok!!!
buat assignment!!!
cayooooookkkkk!!!
tapi sempat kah aku membuat nya???
Oh x???





Rabu, 26 Januari 2011

aku sangat sayang pada BFF aku ini... saat kami bersama


Ney la saat kami berdua shopping... beg kitaorang same taw...
ekslusif yer... 
orang len x da pakai...
just kami berdua sahaja..
sahabat yang ku sayangi..


comel x? kami best sangat... rindu saat ney...


Isnin, 24 Januari 2011

SANTAI BERSAMA LOVELY ROOMATE


Comel tak? heheh


glamor tu..


ayunya.....


saat kami bersama...

Time ney msa kitaorang tgh boring tinggal kat kamsis pada hujung minggunya...
kami pon pergi lah bersiar-siar di tasik politeknik ku yang tercinta...
sayang Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin...
mmmmmuuuaahhh..